Vardagen är livet

Att gå in varje dag med en full närvaro. För många innebär helgen fredag eftermiddag/kväll till söndag vilket innebär cirka 2,5 dagr och gör då att var som anses vardag är ca 4,5 dag. Vardagen för många "betas" av för att kunna se fram emot helgen. Tänk om du vände på det? Se till att leva ett liv där du varje dag ser till att ha en vardag du trivs med i total närvaro.
Ibland gör omständigheter i livet att vi tvingas bli mer närvarande. Som sjukdom hos dig själv eller hos någon i din närhet, ett dödsfall eller en olycka som vänder upp och ner på livet. Ska det verkligen krävas något sådant för att vi ska behöva trycka på pausknappen och uppskatta tjafset mellan barnen, att jag har möjligheten att köra mina barn till träningen eller att jag har en kollega att diskutera saker med som jag kanske inte alltid behöver tycka lika med? Om jag inte ser möjligheterna i alla dessa situationer att faktiskt utveckla mig själv som människa i alla små som stora situationer kanske jag behöver tänka om kring om jag verkligen lever?


Make every day count


Tänk om du iställer kunde ta varje andetag, varje rörelse eller ta varje möte med händelse, situation eller människa med total närvaro. Utan att dömma, utan att vara någon annan stans än just här och nu. Att se varje kollega, partner eller barn för den de är och se människan i dem. Ta till dig allt gott runt omkring dig! Se de mindre bra situationer, händelser eller egenskaper hos andra eller dig själv men du värderar om det är någon du vill och kan förändra men samtidigt vljer att fokusera på det positiva.

Hur skulle du uppleva ditt liv då?

Wake up with determination - go to bed with satisfaction every day