Våga leka

I snitt tyder både svenska och internationella studier på att vi sitter 7-8 timmar/dag. Stillasittande har visat sig vara en oberoende riskfaktor för flera sjukdomar och förtida död. Viss forskning tyder på att vi bör fokusera mer på att röra oss i vardagen kontra att lägga fokus på 2-3 träningspass i veckan kopplat till hälsa. 
En gång/vecka tränar jag och mina barn på 2, 5 och 8 år tillsammans. Jag har hyrt en idrottshall där vi utför hederlig redskapsgymnastik. Lärde mina barn alla trick jag kunde på min tid. Att"rocka" är mycket bra bålträning och koordination samtidigt som du märker att du också får upp flåset. Att släppa barn i en idrottshall är som att släppa kossor på grönbete. Du behöver inte själv kunna särskilt mycket om träning själv utan kreativiteten kommer komma från barnen och från dig väl i hallen. Se det som en stund tillsammans men ställ inga krav på måsten mer än att röra på sig på sin nivå och på sitt sätt och ha ROLIGT.
Barn gör som vi föräldrar gör och inte som vi säger. Om barnen har aktiviteter, var med eller se till att prioritera din tid för rörelse.

Mitt bästa tips är att leka mer i vardagen med rörelser tillsammans med barnen!