Tonfiskburgare, kesoplättar och pumpapommes

Måste bara tipsa om vår kvällsmat. Jag har en förkärlek till enkla måltider men som ändå skapar en liten smakupplevelse. Denna måltid var vår kvällsmat och barnen bokstavligt talat slevade i sig.

Vi äter gärna fisk men har väldig stor tillgång till vilt, lamm och anka  vilket det såklart speglar vår vardagsmat. När vi äter fisk (vilket minst händer 1 gång/vecka hemma) föredrar vi lax i alla former, tonfisk, makrill eller torsk. Väldigt "lättätna" fisksorter för barnen dessutom. Varmrökt lax är den största favoriter bland barnen eller hemmagjorda fiskpinnar panerade i krossade fläsksvålar.

Denna måltid tog totalt ca 30 min från start till mål:
Pumpapommes
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in en form som du avser använda med 2-3 msk kokosfett (utan smak). Skala och skär pumpan (idag hade vi butternut) i stavar ala pommes. Ta ut former och häll i pumpan i den smälta kokosolja, salta med havssalt - in i ugnen i ca 20 min! Eventuellt kan du sätta på grillfunktionen på ugnen de sista 5 min.

Medan pumpa-pommes är i ugnen gör du:
Tonfiskburgare:
4-5 burgare:

2 burkar tonfisk i vatten 
3-4 msk majonäs
1 tsk fiberhusk
2 ägg
Salt och peppar efter smak.

Häll av vattnet från tonfisken. Mosa sedan ihop alla ingredienser. Låt stå 5 minuter så att fiberhusken drar åt sig vätskan. Under tiden smälter du smör el kokosolja (utan smak) i stekpannan. Ta en sked/slev och klicka ut/platta till tonfiskburgarna och stek ca 5 min/sida.

Samtidigt gör du kesoplättar (4 port):
Hett tips är att göra några extra så har du en god frukost klart till imorgon

4 ägg
250 g keso
1,5 msk fiberhusk

+ valfri ost

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixern. Låt stå 5 min och under tiden värmer du på en stekpanna och smälter smör/kokosolja. Klicka ut små "plättar". Stek dem gyllenbruna och "fasta". När de är klara gör du en dubbel"macka av dem där du lägger ost mellan två stycken, låter osten smälta lite mellan plättarna och tar sedan av dem och lägger dem på en tallrik.

Enjoy!