Tarmfloran, mikrobiom 

Say what, tarmflora, mikrobiom, bakterier, tarmludd...
"It all starts in the gut". Huruvuida något funkar för dig eller inte när det kommer till din hälsa skulle jag vilja påstå beror på hur din mage mår. Hur din tarmhälsa är beror dock inte bara på inre faktorer utan även yttre som sömn, stresss, dagsljus, upplevelse av menngsfullt liv, trivsel, vänner med mera.

Du har säkert hört talas om att 80 procent av vårt immunförsvar sitter i tarmen, det betyder att det är inte bara otur om du blir sjuk hela tiden utan du kan trolitvis påverka och bryta mönstret ganska snabbt MEN det räcker inte bara med att svälja en kapsel probiotika. Det betyder också att många av våra (koniska) sjukdomar har en koppling till vår tarm och miljön där inne. 

Jag länkar till Food Pharmacy som har en underbar pod (dock ska jag säga att jag inte är någon flitig läsare av bloggen men däremot lyssnare). Här har du deras 20 budord och det där med en grön smoothie kan jag skriva under på. Lättaste sättet att vi och våra barn får i oss ännu mer grönsaker.

Släpp ångesten och läs förra inlägget, äter du en kost med mycket grönsaker kommer din tarmflora ändras i positiv riktning. Vissa studier tyder på att redan inom tre dagar kan du ha förbättrat tarmfloran.