Make magic happen

Tänker du ofta "om jag vann X" om bara jag hade lite "tur", helt enkelt tänker du på hur livet vore under helt andra omständigheter?
När jag växte upp, i tonåren, drömde jag mig ofta bort. Vad jag ville bli, vad jag skulle göra när jag blev vuxen. Troligtvis har jag missat en hel del upplevelser i det nuet, troligtvis har jag missat några chanser som jag aldrig såg för jag var någon annan stans. Allt har ju blivit väldigt bra ändå!

När min pappa gick bort när jag var 18 år bestämde jag mig för att varje dag ska vara lika värdefull, jag kan bli precis vad jag önskar och världen väntar på mig. Ni läste rätt, jag väntade inte på världen utan jag tänkte att världen väntar på MIG: 
Hur vi tänker ger också ett visst resultat. Vi får inte bara otur, vi får inte bara flyt. Många förtjänar dem, de har sett chanserna, de har tagit möjligheterna.

Jag har tagit många resor men alltid valt att gå min egen väg. Jag har haft en bra uppväxt, jag har haft en fördel av att vara minst i familjen med stor ålderskillnad mellan mig och mina bröder vilket gör att jag har fått ta plats redan från början men jag har också fått mycket utrymme att växa som människa.
Jag har alltid fått höra att jag är familjens ljushuvud och kommer gå långt. Vad tror du dessa ord gör för självkänslan kontra att höra att man är dum i huvudet och lat? 

Se varje dag som magisk, se till att varje dag blir magisk och se möjligheterna. Många av oss har möjligheter framför fötterna på oss men väljer att fokusera på energitjuvar i vår tillvaro.
Jag har jättelätt att skriva en harmonilista till exempel men jättesvårt att skriva en lista med stress- och energitjuvar. Troligtvis för att jag fokuserar mer på det harmoniska i vardagen, det positiva.

Dagens utmaning:

Skriv upp 3 saker i ditt liv som skapar harmoni, en som skapar harmonin varje dag, en som skapar harmoni varje vecka och en som skapar harmoni på längre sikt (skulle kunna vara under året).
Gör mer av dess! Framförallt den eller de sakerna som får dig i harmoni dagligen. 

Jag ser till exempel till att aldrig lyssna på nyheterna på förmiddagen (knappt under dagen heller)
Jag ser till att gå upp innan resten av familjen vaknar (oftast!) för att själv få andas några minuter.
Jag ser till att ha en struktur för att komma iväg med barnen och kunna se till alla djur innan jobbet.
Vi lyssnar ofta på peppande låtar på morgonen i bilen från Spotify.
Ja jag kan göra listan lång men dessa är några av sakerna :)