Magkänslan - din inre GPS

En anledning varför vissa personer trots mycket runt sig lyckas hålla stressen greppbar är för att de kommunicerar med sitt inre. De är vän med sin själ och lyssnar på sitt inre - magkänslan, och är medvetna om sina tankar.
Min magkänsla fhar guidat mig genom många bra beslut i livet (sällan dåliga) och där och då är det inte alltid att det är logiskt men när jag tittar tillbaka förstår jag att det fanns en mening med mitt beslut och att det då var min GPS som guidade mig.

Känslor oavsett positiva eller negativa vill berätta något för oss. Vi behöver båda sidorna av myntet och bara för att jag har en positiv livssyn betyder det inte att jag inte känner negativa känslor som ilska, frustation eller oro. Däremot behöver grunden i våra tankar vara fyllt av ljus, glädje, energi och kärlek för att kunna hantera de mer "tunga" känslorna.

Istället för agera utåt och bli irriterad på sambon, barnen, arbetskamraterna  och ja samhället i stort så börja fråga dig själv varför du känner som du gör? Vad bottnar känslan sig i? Vad behöver jag ta itu med, läka och kanske bryta ett visst mönster?

Till exempel kan jag bli irriterad här hemma och det går ut över min sambo, oftast om jag tänker till kan det handla om att jag har satt förväntingar på honom (men inte berättat detta) och han inte gör/möter upp till dessa då han givetvis inte är tankeläsare och vi har lite olika sätta att se och prioritera saker. 
Eller om jag känner mig rastlös under en längre period är det oftast på grund av obalans mellan jobb/fritid (jaget) och familj något av det behöver utmana mig mer eller annorlunda.

Våra känslor är vår själs siganlsystem som berättar vår balans i kroppen för oss. Är vi ur balans kommer de mer negativa känslorna och är vi i balans kommer de mer positiva och glädjefyllda känslorna. Väljer vi att inte lyssna på våra negativa känslor under en längre tid kommer dessa känslor bli ännu kraftfullare. Tänk dig att kroppen trycker på stoppknappen (problem med magen, svårt att sova, olustkänslor, minskad glädje till livet) till att tillslut dra i nödbromsen (t.ex. utmattningm depression).
Givetvis går vi inte från vissen blomma till full blom utan detta tar tid att arbetas sig mot främst i det samhälle vi lever i idag där vi ständigt är påkopplade och uppkopplade

Hur börjar du då lyssna mer på din inre GPS? Ett greppbart sätt för många är genom daglig reflektion, hur har dagen varit? Vad har gett mig energi? Vad har tagit min energi? Vad har gjort mig glad? 
 

Vår känslor är vår vän, inte fiende om vi väljer att LYSSNA