Lucka 23

Om jag dog idag eller imorgon skulle jag dö lycklig. 
När jag tänker på vad julen innebär och vad jag önskar mig i julklapp så kom jag fram till en ny fälg till cykeln och en cykelpump. Finns säkert många andra saker jag skulle vilja ha eller behöva men kan inte komma på något. Vad säger det om mitt liv, jo jag har allt jag behöver mig. Jag kan inte önska mig mer kärlek och definitivt inte fler materiella ting. Vi lever och gör det vi vill och har en balanserad tillvaro.  Jag önskar inte befinna mig någon annan stans är just här där jag är. Betyder det att jag inte har mål? Absolut inte men livet är rätt gött :D

Här har ni snickerkakor som aldrig är fel. Just nu ligger ett lass i frysen. Likaså trillingnöt är världens enklaste att göra och uppskattas av alla.

Trillingnöt

Trillingnöt tar du 1 paket skalade hasselnötter och lägger i 90 % (kan givetvis ha lägre) smält choklad (100g). Fiskar upp dem sedan 3 och 3 när de fått choklad på sig och lägger på en bakplåtspapper.

Snickers
400 g mörk choklad minst 70 %
2 dl vispgrädde
350 g jordnötssmör (eko)
2 dl salta jordnötter
1 tsk vaniljpulver
50 gram kokosfett utan smak (smör fungerar också)

Instruktioner
Värm 1 dl grädde i kastrull tills det nästan kokar. Ta bort från plattan och rör ner 200 gram finhackad mörk choklad. Rör försiktigt tills det är slätt. Häll ner i smord form (Jag använder löstagbar form). Ställ in i frysen tills det stelnat.
Rör ner jordnötssmör, grovhackade jordnötter, vaniljextrakt, eventuell sötning och smör i kastrull och rör tills allt smält och gått ihop. Häll ovanför den stelnade chokladganachen och ställ in i frysen igen. Upprepa proceduren med 200 gr choklad + 1 dl grädde och häll sedan över jordnötslagret när det stelnat. Ställ in i frysen igen.

Jag gör mina i en avlång brödform och brukar bli 2 brödformar. Klär dem med bakplåtspapper. Förvaras i kyl eller frys.