Lucka 13 - balansera dig till närvaro

Livet ger oss utmaningar med jämna mellanrum, för vissa oftare och för andra mer sällan. Att se varje misslyckande som en del mot framgång är svårt men en nyckel. Det som sker runt om oss sker av en anlending. Att kunna hålla fokus och leva med närvaro i varje andetag är en förutsättning. Ta till dig det onda liksom det goda - väx med livet!

Kanske har du hög stressnivå och skulle behöva hitta fokus i livet för att må riktigt bra. Du kanske är inte är personen som gillar yoga eller har hittat din yogaguru i livet? Du kan träna upp din mentala skärpa genom att utveckla din balans. Balans är som kondition en färskvara och påverkas av tidpunkten på dagen och det som sker runt omkring oss. Att träna balans är förutom stabilitetsträning att öva ditt mentala fokus här och nu! 
Många av mina kunder har bristfällig balans men att lägga upp ett pass som bara innehåller balans i olika former skulle innebära att de gick ifrån mig med en känsla av misslyckande och till nästa pass känns det väldigt motigt.. Därför är SMÅ doser en bra regel då balans tröttar inte bara ut de små musklerna i kroppen utan också det mentala för det kräver fokus.

Ska du ta ett viktigt beslut, balanser kroppen innan och hitta skärpan!


Så se till att välja en liten portion balans varje dag och under ditt träningspass. Lagom dos för många är ca 15-30 sekunder/sida och upprepa 2-3 ggr.
- stå på ett ben när du borstar tänderna, är det lätt kan du röra benet/kroppen och blicken i olika riktningar.
- är du ute och går och ser en sten du kan ställa dig på, utmana balansen där.
- träna enbensövningar eller ändra underlag /redskap som utmanar din balans.

Ha en underbar luciamorgon!