Kolodialt silver

Silver är omtvistat. Främst för att det inte förekommer naturligt i våra kroppar. Kollodialt silver innehåller nanopartiklar och detta i sig kan låta skrämmande. Silver i nanoformat har dock varit godkänt via EPA i USA sedan 1950-talet. Jag använder kolodialt silver vid tillfällen i livet. De gånger jag känner eller fått en förkylning.
Silver mer effektivt i kolloidal form och då partiklarna är många gånger mindre än mikroorganismen, kan de invadera den och ”kväva den” kemiskt – utan att skada våra celler.

Silver ett naturligt förekommande grundämne som kommer från naturen och utan tvekan klarar av att återgå till naturen. Naturen, djur och människor har sedan urminnes tider samexisterat med silver. Silver finns i jorden vi brukar och i vattnet vi dricker. Även havsvatten innehåller silver och vi vet idag att olika organismer ackumulerar olika mycket silver under sin livstid.
En kolloid är en vätska innehållande partiklar som flyter fritt omkring. Mjölken är till exempel också en kolloid. KS innehåller 99.999% vatten och 0,001% rent silver. KS skadar inte våra celler, men är dödlig för bakterier, virus, svampar och encelliga parasiter såsom amöbor, protozoer och plasmodiumparasiten.

Kollodialt silver användes alltså tidigare inom sjukvården, men då antibiotikan uppfanns i slutet av 1930-talet så tog den över marknaden och silvret föll i glömska. Livsmedelsverket har nyligen förbjudit försäljning av kollodialt silver som kosttillskott så det får endast säljas som vattenrening nu. Till skillnad mot antibiotika så har bakterier svårt att utveckla resistens. Dock är få studier gjorda vilket beror troligtvis på att det inte går att patentera.

Alla får göra sin bedömning men jag använder det vid infektioner för att undvika eller skapa snabbare lindring.