Jag borde få betala mindre skatt

Ibland får jag för mig att jag ska bli politiker, skrika högre och påverka större. Jag är så tacksam över att få jobba med min hobby. Emellanåt kan jag dock bli förbannad över att människor inte tar större ansvar för sin hälsa. Det finns mycket runt oss som vi kan tycka är rätt eller fel men i slutändan har vi ändå ett eget ansvar för vår hälsa, våra val! Det är ju faktiskt så att hade majoriteten av befolkningen valt att träna regelbundet, ätit hälsosammare, sovit mer och stressat mindre så hade inte hälso- och sjukvårdsköerna varit så långa.

Varför väljer inte vissa företag att ge en friskvårdtimme eller friskvårdsbidrag? Jo för att flertalet väljer inte att utnyttja denna förmån på ett korrekt sätt, det vill säga att främja sin hälsa. Vad är då främja hälsan. Ja det är inte att hämta barnen tidigare för att åka hem och jobba ifatt eller gå och shoppa en klänning i större storlek för att de andra blivit för små.

Hur vore det om vi subventionerade ekologisk mat, högre skatt på besprutade livsmedel, processade och sockerika livsmedel?
Hur vore det och jag som tränar 4-6 gånger/vecka, ser till att källsortera så pass mycket att vi trots tre små barn knappt behöver soptömning, knappt har besökt hälso- och sjukvården mer än vid tre förlossningar, väljer att lägga större andel av vår inkomst på mat som både gör kropp och miljö väl får förmån för detta mer än att jag kommer förhoppningsvis leva ett frisk liv längre, ett gladare liv och vara mer tillfreds med mig själv. 

Välj att ta ett eget ansvar, litet som stort. Byt en dålig ovana mot en bättre. Jobba dig framåt i snigelfart om det så vill, men gör något. Gnäll inte på vad som skulle kunna vara annorlunda eller om det fanns mer tid skulle jag si eller så. Ta chanserna!