Hur tar du hand om din hud?

Huden är kroppens största organ. Vårt filter mellan utsidan och insidan av kroppen. Många av de hudproblem vi upplever beror på att huden är ett utrensningsorgan. Via huden gör kroppen sig av med många av de föroreningar vi får i oss via mat, luft – och genom huden. Via huden försvinner även den del av de slaggprodukter som kroppen själv bildar. Därför kan hudproblem ofta spåras till ditt mag-tarmsystem och vad du äter.

Det som främst påverkar huden negativt är de toxiner (gifter) som bildas av socker, snabba kolhydrater och transfetter. Grunden till en bra hud lägger vi i unga år, ju äldre vi blir desto långsammare blir kroppens näringsupptag och cellförnyelse. Mat som innehåller antioxidanter, zink, c-vitamin, omega-3 och fibrer är viktigt för huden.

Vatten är en viktig del och därför är det viktigt att återfukta huden inifrån inte bara utifrån. Med det menar jag att huden behöver vatten. Krämer och alternativ för att återfukta huden är populärt men vatten hjälper huden att binda fukt vilket ökar motståndskraften mot skadliga radikaler. Det hjälper till att urskilja avfallsämnen och rensar ut gifter och toxiner. Vatten gör också att cellförnyelsen blir bättre. 

Förutom att vad du äter påverkar din hud är också sömn, stress, motion, rökning och solen avgörande faktorer för en ren och slät hy.