Hår- och hudvård

Naturlig och ekologisk hår- och hudvård är inte bara bättre för din kropp utan också för miljön. Precis som med många mediciner sköljs det ut i vår natur och i många fall kan vi inte rena det utan de blir kvar i vår natur och vattnet vi dricker.

Det krävs dock lite tålamod när du lägger om till naturlig hårvård från den mer konventionella hårvården. I början kan håret bli torrt eller väldigt fett. Kroppen ställer själv in sin produktion av fett i hårbotten och innan denna inställning har gjorts kan håret upplvelas som livslöst och "trist". Jag upplever också att olika personer tar sig an olika produkter och John Masters är det som funkar för mig. Det tog MIG 2-3 månader innan jag hittade rätt.

Det du bör främst undvika i din hårvård är sulfater och silikon. 

I hudvård men också i hårvård är parabener något du bör undvika då de tros vara hormonstörande.

Det finns något som kallas balsammetoden som du kan läsa mer om här. Innebär att du skippar ditt schampo. 
Själv använder vi John Masters till hårvård och duschcreme utan alkohol till kroppen. Det är inte helt lätt att hitta naturlig hår- och hudvård som finns med alla kraven som ställs. Det viktigaste tycker jag är att se till att det är en kort innehållsförteckning och fria från ämnena främst ovan. 

Till hudvård använder jag nästan uteslutande kokosolja och bikarbonat  till ALLT. 
När solen kikat fram smörjer jag sällan barnen men gör jag det gör jag det med Maria Åkerbergs produkter. Kokosolja funkar dock att smörja efter en dag med mycket utomhusvistelse. Dock ser jag alltid till att skydda barnen efter 30 minuter av exponering i sol med soldräkter, keps eller skugga. Vi behöver d-vitaminet men vi kan inte ta upp mer än 30 minuter åt gången sen behöver huden en paus.