Glädje & passion

Igår höll jag sista föreläsningen i en föreläsningsserie med fokus på "Optimal hälsa i en hållbar vardag" för ett stort företag i Halmstad. Det är lika roligt varje gång att inspirera till en hälsosammare livsstil. Utamingen sitter i att inspirera men att varje individ skall kunna ta till sig något och känna att det är möjligt. 

INgenting är omöjligt bara olika svårt säger jag ofta men om en person mår väldigt dåligt är hjärnans val ofta känslan av att det är omöjligt.

Slutbudskapet var kopplat till mitt egna mantra att bli 1% bättre på något varje dag. Igår när barnen lagt sig valde jag att prioritera soffan och se på en kunskapsfilm. Idag har jag valt att bli 1 % bättre på att hjälpa, jag ringde det där samtalet till SJukhuset i Halmstad och bokade en tid för att Ge Blod. Imorgon ska jag bli 1 % starkare genom att prioritera tungt styrketräning för mig. 

Jag uppmanade deltagarna att utifrån det vi hade pratat om att bryta ner en plan till mål som är mer greppbart. För många handlar det om att inte göra för stor plan, kanske är 1 veckas plan för lång för dig just nu? Välj en sak du ska förbättra imorgon. Välj en ny dagen efter det. 
 

Tänk då att på 1 år har du förändrat 365 saker mot en bättre hälso och välmående!


- Lägga dig 15 minuter tidigare än du brukar?
- Börja morgonen med att säga att du är bra eller hitta en annan affirmation.
- Välj en hälsosammare frukost?
- Le från hjärtat till alla du möter. Du kommer garanterat få glädje tillbaka.
- Träna på att andas i ett jämt flöde
- Utamana dig utanför din comfortzone i träning.
- Träna på att träna mindre om du ligger på gränsen till för mycket fysisk träning.
- Ta en promenad på lunchen eller ta med träningskläder och gå direkt och träna efter jobbet.
- Är du stressad, strykt en sak under morgondagen som tar mer energi än den ger just nu. Handlar det om arbetet? Kanske kan du be en kollega om hjälp eller var öppen mot din chef hur ni kan lösa detta?
- Träna på att ta kritik och vänd det till framgång.
- Bli bättre på att stå upp för dig själv.

Ja du ser det finns många områden men välj ett IDAG, ett annat imorgon och övergripande kommer du ha förbättrat din hälsa avsevärt på ett år.

Gör inte allt på en gång !