Frossar du innan du ska skapa din hälsosamma livsstil?

Att "frossa" dagen innan sin "nya" livsstil innebär ofta att försvåra det för oss själva. Ofta innebär en "ny" livsstil någon form av förändring för oss som kommer kräva en hel del val i början, det kommer kosta energi men i slutändan vet vi att vi gör det för att vi kommer vinna något. 
Det klassiska "jag börjar på måndag", det gör att både måndagar är extremt kopplat till att något har varit misslyckat, snarare än att på måndag då ska jag börja. Hade du istället bestämt dig att så NU börjar jag har själva händelsen en mycket mer positiv inverkan på dig. 

Fokusera hela tiden på vinsten, inte "förlusten", där du har varit har ju skapat dig ett ställe där du inte trivs. Måla upp bilden av målet, vilka känslor har du där? Försök att hitta dem! 
Om du gör på samma sätt om och om igen kan du bara få samma resultat.Är det ett resultat du vill ha? Fine! Annars behöver vi både tänka och göra annorlunda för att skapa ett annat resultat. Både på kort och lång sikt.

Vill du bli av med ett sösug? Se inte till att både undvika sött och påbörja någon diet med mindre mängd energi, oavsett vilken kosthållning du väljer. Utan är kanske till och med mer, men ät riktig mat! Två saker samtidig blir sällan positivt! Implementera en sak i taget.