Decemberboost - lite nyttigare glöggmingel
Här kommer två tips till glöggminglet, vad sägs om ädelostfyllda dadlar med hasselnöt och pepparkakstryffel
Pepparkakstryffel:
1/2 dl grädde
30 gram smör
100 gram mörk choklad (minst 70 %, helst sockerfri)
Gör så här:
Smält smöret i grädden, blanda ner chokladen till en slät massa.
Låt stå i kylen ca 1 timme. Går även bra att göra smeten dagen innan men ta fram den på bänken innan du rullar kulorna då.
Forma kulor
Rulla i pepparkakskrydda.
(Om delar av smöret ligger på toppen när den stått i kylen är det ingen fara, den blandar sig när du rullar kulorna)
Ädelostfyllda dadlar
Färska dadlar
Ädelost
Hasselnötter eller mandel
Gör såhär:
Kärna ur dadlarna, skär tärningar av ädelosten till så många du tänker göra. Plocka fram hasselnötter eller mandel.
Fyll dadeln med ädelosten, lägg i nöten och stäng igen dadeln.
Klart!