Decemberboost 19 - ändra din attityd

Varning för ett hårt inlägg! ;)

Hur fokuserad är du på att skapa den kropp du önskar? Jag säger inte att det finns EN speciell kroppstyp som ser bäst ut eller att du inte duger som du är men jag säger att många ofta nämner är att de vill se ut på ett visst sätt (kan vara dig själv tillbaka i tiden eller en känd profil, vän eller kollega) men ändå inte ger sig själv förutsättningarna.
En anlending brukar vara att "jag har inte tid". Ser vi tillbaka i tiden och den äldre generationen som när våra mor- och farföräldrar var unga hade de inget alternativ till att inte motionera, ena skillnaden var att det kallades överlevnad på den tiden. Idag gäller det att vi lägger energi på att lämna det där bekväma livet som de eventuellt drömde om ibland. Det där livet med konstant uppkoppling, stress från den ena bokade tiden till den andra. Jag har sagt det innan men nämner det igen, du är inte bättre än rökaren bredvid dig om du har ett stillasittande liv (och nej förflyttningar räknas inte). Precis som en rökare påverkar du andra i din omgivning men med din slappa livsstil, att hela tiden prata om ett mål du inte når, påverkar också alla andra att inte prioritera dig själv speglar också till andra att du inte är viktig. Jag vet inte hur många föräldrar jag mött som "tappat bort sig själva". Någonstans är det din skyldighet att prioritera dig själv för att visa att du är värd något för dig själv och andra. Du behöver prata med dig själv, lyfta dina tankar och åsikter för andra och visa att du är villig att ta plats i ditt eget liv.

Det krävs engagemang, tid och energi att förändra en attityd för det är precis det allt handlar om. Vi lever i en tid där allt ska ske snabbt där många glömmer sina prioriteringar eller mål 10 min efter att de pratat om den för de är just på väg till något annat.
Det du behöver lägga fokus på är den inre styrkan. Många är långt borta från sin bästa vän, själen! Att många av oss frågar andra vad som är rätt väg eller kopierar vad andra gör istället för att lyssna till din egna magkänsla.
Vad du tycker och tänker om dig själv kommer spegla din självimage. Du behöver jobba hårt för att ta tillbaka din värdighet och ditt egna förtroende.

Som sagt, jag säger inte att det är lätt, jag säger inte att du måste se ut på ett visst sätt men du måste sluta skylla på att du inte har tid att motionera eller äta bra mat. Vi har aldrig haft så mycket tid över som nu. Det du behöver göra är att prioritera. Behöver det ske en förändring just denna veckan? Absolut inte men börja jobba med att vinna tillbaka din egna värdighet och förtroende före du jobbar med alla runt omrking dig, för det är så det låter - "alla andra"...