Decemberboost 1

Motivation är ett kraftfullt ord som kan beskrivas som ett tillstånd där "att göra" övervinner "att inte göra". Varje val har ett pris, men när vi är motiverade spelar inte summan så stor roll, vi köper varan ändå.

Motivation är oftast resultaten av en handling, inte orsaken av en handling som många förväntar sig.
Att göra små aktiva steg är ett sätt att hitta inspiration till något som oftast skapar större förändringar på sikt.

Tittar du i backspegeln någon gång? Även om du börjat falla tillbaka i gamla vanor har du kanske uppnått en viss nivå? Det gör att du nästa gång förhoppningsvis kommer nå ytterligare en nivå oavsett om du för en tid skulle falla lite ur banan. Var ödmjuk mot dig själv! Våga blicka bakåt men fokusera på här och nu, framåt tar vi sen!

En nyckel till motivation är att hitta en lätt start, det vill säga gör inte för stora förändringar kontra vad du har möjlighet till.
Många slösar sin energi på att fokusera på vad de ska göra här näst istället för vad du gör NU.
Första steget är att sätta dig ner och automatisera dina vanor. Gör ett schema oavsett om dte handlar om att matplanera (som för övrigt måste vara det mest effektiva sättet för hälsosammare vanor), boka in dina träningspass med dig själv, kollegan eller på gruppasset.
 

Det finns ett uttryck som säger att proffs sätter ett schema och håller det, amatörer väntar tills de känner sig inspirerade eller motiverade.

Vem tror du lyckas bäst?
Årets decemberboost kommer främst handla om motivation där konkreta tips kommer varvas med fakta. Självklart kommer inslag av recept, träning och annat i hälsans tecken också finnas!


Bild lånad från google