Att äta efter ett kostschema är bra…

MEN att lära sig välja utifrån en matfilosofi är ett måste för ett hållbart resultat. Ett kostschema är bara en vägvisare. Inte lösningen. Ett kostschema som är kopplat till ditt mål skapar en trygghet, det hjälper dig att hitta ditt förhållningssätt till mat och skapar din vision. Det gör det lättare att lägga till nya vanor och inte frestas att gå omvägar från ditt mål utan snarare hålla fokus på ditt mål.

De flesta av oss kan redan vid nästa måltid ta steget mot en förbättring av din måltid. Det kostar inte mer än att vi behöver stanna upp och tänka om.

Så mycket kring att förändra sin kost, byta ut olika livsmedel och hoppa på en diet handlar för många jag möter om flykt och rädsla, från kalorier, kolhydrater, fett, animaliska produkter, socker och listan kan göras lång. Tänk om du kunde gör en förändring med positiva glasögon, göra jakten efter ditt bästa jag med lust. Vad skulle hända om du stannade upp, följde ett kostprogram, som egentligen inte är ett program utan ett förhållningssätt och började fundera på hur mycket näring du fick i dig idag? Inte antal kalorier. Hade bara antal kalorier räknats hade light läsk varit toppen.

Du behöver bygga upp en medvetenhet kring din kropp, planera utifrån din vardag. De flesta behöver köra sitt kostschema på repeat, vecka efter vecka, månad efter månad, men när du börjar komma i mål kan du välja en medveten avstickare på till exempel helgen. Vardagen? Ja den är densamma men du kommer istället bara må bättre och bättre både ditt yttre och inre.

Låter det trist? Det är det inte för när du har ork, energi, känner lust och glädje är valet enklare. Det gäller dock att hela tiden hålla fokus.  

 

Kontakta mig för ditt kostprogram men där vi skapar en medveten livsstil som håller!