Äta för muskeluppbyggnad

Att äta för viktminskning eller äta för att bygga muskler ser annorlunda ut. Majoriteten av mina kunder vill bli av med flera eller något kilo. Vad bör fokus vara? Jo först för att äta för vikminskning och sedan bygga muskler - svårt att göra båda samtidigt och få de förväntade resultaten.
Anledning? För det första skiljer sig dessa målsättningar en hel del, både i kost och träningsupplägg. Får du bort lite av underhudsfettet kommer mer muskelmassa fram. Bygger du muskler utan att ha fått bort extra underhudsfett kommer du få känslan av att blir "stor". Främst ett problem bland tjejer/kvinnor vars första tanke vid träning är "jag vill inte bli större" - se till att först lägga upp din träning utifrån att minska på kroppsfettet till normala nivåer om du har ett överskott sedan lägger du fokus på att öka din muskelmassa så får du känslan av "atletisk" kropp istället.

Om du vill bygga muskler bör du undvika processad mat (ja det innebär alla energidrycker/celcius, bars m.m. också), spannmålsprodukter, växtoljor och baljväxter om du inte är en kvinna i klimakteriet. Detta gör att du naturligt höjer tillväxthormonen i kroppen (bla testosteron), minskar överflödigt vatten i kroppen (minskad känsla av "svullen") samt höjer din insulinkänslighet.
Dessa är alla nyckelfaktorer för framgångsrik muskelbyggnad.
1. Tung styrketräning
2. Lågintensiv träning (promenader)
3. Ren mat
4. Planering i form av pre-/postout meals (mat innan/efter träning, skrivit kort om detta tidigare)
I sista hand bör proteintillskott tas och i första hand alltid planera utifrån naturlig mat. Om du tar proteintillskott bör de vara fria från socker (sötningsmedel, dextros och fruktos)