Är du diciplinerad nog att vara fri?

” Är du disciplinerad nog att vara fri?”  Att ge sig själv tillräckligt med disciplin i livet ger en frihet. Att vara strukturerad ger en känsla av frihet och ett lugn. Med frihet kommer glädje och med glädje kommer möjligheter. Att vara strukturerad, planerande och disciplinerad anses i vissa umgängeskretsar IMPONERANDE och i andra IFRÅGASÄTTANDE - lever personen aldrig? Jo faktum är att den personen kanske till och med lever mer som den vill än dig som ifrågasätter disciplin och struktur för om jag har strukturerad och skapat en disciplinerad vardag ger det också en ökad frighet för det jag VILL göra och mina drömmars mål!

Cissi beskriver det också som att disciplinen kan bestå i att vara koncentrerad nog på att ifrågasätta mönster, egna och andras. Att se igenom och stå emot förutfattade meningar och begränsande uppfattningar. Eller helt enkelt att ha disciplinen att sköta sina basics – träning, kost och reflektion/meditation, för att hålla sig just så fri och ren som man har möjlighet till!  

Sanning är frihet, att tala sanning mot sig själv. Hälsa är frihet, att veta att jag gör vad jag kan för att må så bra som möjligt med det jag har just nu. Både för mig själv och för andra i min omgivning. En stor del att jag vill leva hälsosamt är inte bara för min skull utan för främst mina barn och för min man, att orka göra det jag vill och inte känna mig begränsad men för att kunna göra allt det som jag vill varje vecka krävs det att jag är disciplinerad. Det är långt från tråkigt, det ger mig frihet i livet och ett lugnt sinne.

Vad gör du för att skapa disciplin och mer frihet i ditt liv?