Är det ena uttrycket mer accepterat än andra?

Hur ger du feedback till andra? Genom att berömma deras yttre skal eller vilka de är som personer? Hur du möter din omgivning säger mycket om hur du fokuserar på dig själv.

Att få kommentarer som "Du ser så fit/smal/vältränad, hur/vad gör du? Kan ju tyckas vara väldigt smickrande att få höra. Vi vänder på det, hur låter "Oj vad tjock/överviktig/otränad du ser ut, hur/vad gör du?", hur låter det? 
Jag skulle själv inte få för mig att kommentera någons utseende genom vikten. Jag hade valt uttryck som "vilken energi du ser ut att ha", "det strålar om dig", "du ser stark ut", "vad pigg du ser ut". För lika lite som jag skulle säga till en person som bär på något kilo eller flera för mycket att den ser ut att ha ätit några tårtor, för mycket pasta eller suttit i soffan för mycket. Lika lite skulle jag säga till en person att den ser smal ut. För mig är inte smalhet ett tecken på att någon mår bra, det skulle kunna vara. Jag själv hör hellre att jag har utstrålning, energi eller är en inspiration för många.
Jag tycker själv att kommentarer som "varför tar inte du fika? Nej du är ju en såndär nyttig person ja" låter osmakligt och avundsjuka klär väldigt få. 
Även kommentarer som "du bara tränar och tränar", tänk om jag kunde vara hälften så duktig på det som dig. Återigen, jämför inte mig med dig, bli väldigt konstiga förutsättningar. Säg istället "det måste vara skönt att träna så regelbundet som du gör" PUNKT. Avsluta meningen och kom inte med andra avundsjuka åsikter om personen du pratar med eller prata inte illa om dig själv i meningen efter.

Har du inget positivt att säga utan att du låter dina egan tankar eller önskemål om dig själv gå ut över andra. Om du ska ge en komplimang, gör du då det! Var tyst och börja jobba med dig själv tills du den dagen kan ge komplimanger på annat än vikten och från hjärtat.

Receptet är inte en magisk ingrediens för den hälsosamma livsstilen utan ett samspel på flera plan! Ser du en person som ser hälsosam ut, oftast ligger det många timmar bakom och ett helhetstänk. Personen äter bra, sover tillräckligt, motionerar troligtvis, omges av personer som ger energi än tar, säger till sig själv att den är "good enough"!

Det första du ser hos andra ser du oftast hos dig själv. Jag vill gärna tro trots att jag jobbar med personlig träning och hälsa att det finns mer hos en person än bara vikten och det yttre skalet.